Väsymystila ja oikea ruoka

Usein kuulee ihmisten olevan väsyneitä ja uupuneita, eikö totta?
Monesti sanotaan nukkuneen huonosti ja on pitänyt tehdä sitä ja tätä.
Ihmisillä on selityksiä kaikkeen ja asioita jotka vaivaavat heitä, mutta joita ei nähdä ongelmina tai ymmärretä miettiä ratkaisuja.

Syy miksi aloitan blogissani nyt väsymystilasta on yksinkertaisesti sen vaikutus kaikkeen elämässämme ja se mistä se useimmiten johtuu, eli ruokavaliostamme!


Olemme väsyneitä useimmiten ravintomme takia, tai tarkemmin sanottuna ravinnottomuuden.

Monet meistä syövät isojakin määriä ja ovat tukevahkoja, mutta silti jatkuvasti väsyneitä, nälkäisiä, kiukkuisia ja vaivoja on joka lähtöön.

Migreeni tai muuten vain päänsärkyä esiintyy hyvin monilla, kuten myös selkäkipuja ja muita hermosärkyjä.

Muun muassa näitä pystytään helpottamaan liikunnan lisäksi yksinkertaisesti ruokavaliolla.

Syömällä oikein elimistömme toimii oikein, kuten sen on tarkoituskin, poistaen kuona-aineet kehostamme ja ylläpitää elimien toimintaa.


Ruokavalio auttaa muistamaan, jaksamaan ja helpottaa elämää parantaen elämänlaatua.


Mistä minä itse aloittaisin ja olen oppinut mm. suurelta hienolta mieheltä nimeltä Jaakko Halmetoja (suosittelen tutustumaan ja liittymään hänen sähköpostilistalle! alhaalla linkki) on simppelisti muuttaa parempaan ne raaka-aineet, joita käytät määrällisesti eniten ympäri vuoden.

Muuta siis ehdottomasti prosessoidut suolat vaikka vuori- tai merisuolaan ja makeuttajanasi lopeta ehdottomasti tältä istumalta prosessoitu valkaistu valkoinen sokerin käyttö!
En siis tarkoita että nyt joudut hylkäämään kielen kärkesi makealle persona olevat makunystyrät, vaan vaihda tuo myrkky alkuperäiseen luonnolliseen sokeriin eli ruokosokeriin (ruskeaksi sokeriksikin tai intiaani sokeriksi kutsuttu), hyvälaatuisiin hunajiin tai vaikkapa yhteen lemppareistani steviaan! Äläkä missään nimessä käytä keinotekoisia makeuttajia, kuten aspartaamia tai asesulfaami-K:ta.    Luokittelen ne hermostomyrkyiksi!

Stevia on uusi makeuttaja suomessa ja euroopassa hiljattain hyväksytty (ranskassa ollut erikoisluvalla jo useamman vuoden), mutta muualla maailmassa ollut käytössä satoja ellei tuhansia vuosia.

Stevia valmisteissa on tärkeätä katsoa sen olevan mahdollisimman aitoa tavaraa, ilman keintotekoisia täyteaineita. Puhtaana lehdistä kuivatuista ja jauhetuista pulverina stevia on jopa lajista riippuen 30-50 kertaa sokeria makeampaa, joten siitä monille tuttu kitkerä maku tulee liian suuresta annostelusta!
Kokeileppa tiivistää sokeria 30kertaa pienempään tilaan ja nauttia se kurkustasi alas! ;)
Hehkutan itse steviaa sen ollessa lähes kaloritonta, luonnollista ja hemmetin hyvän makuista. Useamman vuoden siitä kiinnostuneena olen odottanut stevian rantautumista suomeen ja vihdoin se on hyväksytty lailliseksi elintarvikkeeksi ja sitä voi saada kaikki!

Kuitenkin palataan taas raiteille. Eli ruokavalion muutos. Suolat ja sokeri on nyt siis menossa vaihtoon, hyvä!

Seuraavaksi lopeta vaalea leipä kokonaan. Vaalea leipä on samaa kategoriaa kuin pahvin syöminen, sillä eroavaisuudella että pahvin ollessa luultavasti kuitupitoisempi! ;)
Olen lukenut vaaleiden leipien sisältävän jopa puuteollisuuden ylimääristä selluloosaa, jolla leipien valmistuskulut saadaan alemmaksi ja leivälle mukava koostumus ja väri.
Tämä höttö on elimistölle täyttä jätettä!
Käytä monivilja- tai ruisleipiä. Oikeastaan mitä vain paitsi vaaleata! Elimistösi kiittää!

Sivuraiteille.. muista tarkistaa ruokasi alkuperä ja tue suomalaista jos mahdollista. Se on ekologinen teko, mutta myöskin pitää työpaikkoja täällä ja viljelyä omalla maaperällä. Suomalainen ruoka on verrattain puhdasta ja luotettavaa.


Tarkista lihoissa jos suinkin mahdollista että millä ruokasi on ruokittu, sillä sinä syöt kaikki ne steroidit ja muut syödessäsi mutanttieläimien lihaa argentiinasta. Stressaantunut liha ei tee hyvää elimistöllesi.
Sinullekkin varmasti tuttu 100% naudanlihaa mainos saa ihmiset kuvittelemaan syövänsä jotenkin parempaa ruokaa. Eli liha on 100% naudasta otettua lihaa, mutta kannattaa miettiä mistä osista eläintä ja ennen kaikkea millaisesta eläimestä tämä mahdollisimman halvalla myyty pihvilätty saadaan aikaiseksi!


Luomutuotteissa voit olla varmempi ruoan aitoudesta ja saavasi oikeata ruokaa.

Tarkista ja tutustu kuitenkin eri luomumerkintöihin, näissäkin ollen huijausta.
Esimerkkinä luomulohi ja steroidilohi uivat ja syövät samassa meressä, joten luomulohi saa isolla todennäköisyydellä tavallisen lohen ruokien jämiä ainakin.

Jos haluat saada öljystä irti sen hyvät vaikuttavat osat mm. flavonoidit (antioksidantit), omega-3-rasvahapot (alfalinoleenihappo, josta ihmisen elimistö saa muunnettua noin 15% EPA- ja DHA-rasvahappoja), niin suosittelen kylmäpuristettuja (neitsyt) öljyjä ja AINA tummassa pullossa, mieluiten lasisessa. Valo tuhoaa ehkä lämmön jälkeen tehokkaiten öljyn hyvät ominaisuudet, joten paistossa käyttäessä rasva menettää suurimman osan vaikuttavista terveystekijöistään.

Vasen itse tuorepuristettu. Oikea kaupan.
Itse teen nykyisin omat mehuni, koska kaupan hyllyltä ostetuissa, varsinkin halvimmissa on jäljellä vitamiineja ja hivenaineita yhtä paljon kuin vaaleassa leivässä suurin piirtein. Tämä johtuu mehun prosessista. Mehu puristetaan jossain päin maailmaa hedelmistä ja hedelmämehu lämmitetään, suodatetaan ja säilötään isoihin säiliöihin (jopa vuodeksi tai yli lukemani mukaan). Kun tuote valmistetaan, otetaan säiliöstä hedelmämehua ja lisätään värittömään nesteeseen väri, vesi, vitamiineja ja aromi (lukenut hajuvesivalmistajien luoneen näitä makuja). Tadaa, meillä on ympäri vuoden ja melkein joka valmistajalta tasapaksua aina samanmakuista mehua. Pitäähän olla massatuotannossa varma, ettei tule asiakkaille pöpöjä. Tämä pöpöjen tuhoaminen lämmöllä (pastörointi) tuhoaa vitamiinit ja hivenaineet.

Kun ruokavaliosi on saatu päivitettyä ja ruokatottumuksesi muutettua, alkaa vireystilasi, muistisi ja yleinen jaksaminen parantua. Luultavasti et koe enään myöskään päänsärkyjä ja muita yhtä paljon.
Luonnolliset ravintoaineet toimivat oikeina energiaruiskeina solutasolta lähtien, tuottaen uutta verta ja kuljettaen täten happea paremmin aivoihisi.
Energiajuomat suosittelen jättämään muiden myrkkylitkujen kanssa pois välittömästi, varsinkin jos käytät niitä piristysmielessä.
Energiajuomat täräyttävät hermostolle shokin joka rasittaa elimistöä ja luo myrkyllisiä kuona-aineita kehoosi.

Tulen perehtymään blogissani tarkemmin aina vain syvemmälle ravintomme saloihin ja kuinka muuttaa niitä mahdollisimman helposti ja edullisesti.

Olin suunnittelut jakavani tietoa laajemmin pienempiin osa-alueisiin jaoteltuina, mutta homma lähti lapasesta ja oksensin paljon enemmän tietoa kuin oli tarkoitus. Jatkossa yritän jaotella asioita paremmin omiin lokeroihinsa. Toisaalta monet asiat ovat yhteydessä toisiinsa!

More is coming.. soon!

Tutustu tähän ihmiseen ja siihen mitä hänellä on tarjottavana!

http://www.jaakkohalmetoja.com/fi/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti